Tienermeisjes meer slachtoffer van digitaal pesten.

Tienermeisjes krijgen meer ongewenste schadelijke berichten online of op een smarthphonet, worden er meer door getroffen en hebben minder kans op een goed resultaat bij behandeling dan jongens.

Een onderzoek bij tieners in Nieuw-Zeeland omtrent digitale schade heeft uitgewezen dat het om een ​​kwestie van seksualiteit gaat, en dat het bij meisjes zorgwekkend is.

"Meisjes hadden niet alleen meer kans om een ​​ongewenste digitale communicatie te ervaren, maar ook om emotioneel te worden beïnvloed en daardoor niet in staat te zijn om door te gaan met dagelijkse activiteiten," stelt de studie.

"Meisjes hadden meer kans om geërgerd, verward en angstig te zijn dan jongens. Soortgelijke patronen werden gevonden bij het gevoel van benauwd, onzeker, onveilig en met afschuw vervuld. 

De studie, die 1001 tieners van 14 tot 17 jaar oud bestudeerde in de derde periode van 2017, werd uitgevoerd door het Ministry for Women and Netsafe Een woordvoerder vertelde: "Het is heel zorgwekkend dat elke jongere ongewenste berichten ontvangt.

"Na het onderzoek weten we nu waar onze inspanningen moeten worden gericht.We moeten meer begrijpen over hoe online schade te voorkomen, over hoe je veilig kunt blijven en wat je moet doen als het niet veilig is.

 Lees hier het rapport