Tiener pleegt zelfmoord na sexting

Een vijftienjarig meisje uit Tampa, Florida heeft zichzelf van het leven beroofd nadat een vriendin haar zonder haar medeweten onder de douche had gefilmd. Die video deelde ze nadien met haar klasgenoten via Snapchat, zo beweert de familie van het meisje.

De vijftienjarige Tovanna stal een pistool uit de handtas van haar moeder en sloot zichzelf zondag op in de badkamer. Daar schoot ze zich door het hoofd. Amper drie uur eerder was de video uitgelekt.

"Ik geraakte de badkamer niet in," vertelde haar moeder Levon Holton-Teamer aan de lokale televisiezender WFLA-TV. "Het licht in de badkamer was uit dus ik probeerde binnen te geraken en ik keek naar beneden en zag de plas bloed." De vrouw probeerde haar dochter nog te redden, maar alle hulp kwam te laat.

De moeder vertelt dat ze kort daarvoor een verontrustend gesprek had met haar dochter. "Tovanna zei: 'mama, ik ben het hen verschuldigd, ik ben het hen verschuldigd'. Ik vroeg: 'wat bedoel je, je bent het hen verschuldigd?' Ik kon niet begrijpen wat er aan de hand was."

Tovanna's tante ging op Facebook op zoek naar informatie over de problemen waar Tovanna mee kampte en ontdekte dat een goede vriendin van het meisje naaktbeelden van Tovanna had gedeeld met haar klasgenoten zonder haar toestemming. "Ik vroeg gewoon, 'als iemand iets weet, wat is gebeurd? Hebben jullie iets gehoord? Weten jullie wie de jongeren zijn die deze foto's hebben?' Ik dacht dat het gewoon foto's waren en dan begonnen de jongeren me te mailen," vertelt tante Angel Scott aan de zender. Toen kwam ze er pas achter dat het om een video ging.

"Iedereen praatte over haar en schold haar uit en ze zeiden dat het (de video, red.) via sociale media, via Snapchat, rondging. Ik had tot 15 uur die dag nog niet van Snapchat gehoord," zegt de woedende vrouw.

De vrouw hoopt dat de pesters veroordeeld worden. "Ik wil dat ze boeten, dat ze voelen wat wij voelen, zelfs als hun kind veroordeeld is of in de problemen zit, dan kunnen ze hun kind nog altijd gaan bezoeken," aldus de vrouw.

De politie onderzoekt de zaak, maar kan momenteel nog niet bewijzen dat pesterijen de aanleiding waren voor Tovanna's zelfmoord. Het is volgens de agenten ook niet duidelijk of het meisje de toestemming gaf voor de opname. Volgens haar moeder werd Tovanna in het verleden ook al gepest en was dit de laatste druppel.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Bron : http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2729726/2016/06/10/Tiener-pleegt-zelfmoord-nadat-klasgenoten-naaktvideo-van-haar-delen.dhtml