Peer to peer

De Europese Commissie selecteerde het anti-pesten-project 'Peer to Peer' (EN) alseen van de best practices op het digitale onderwijsplatform van de EU. Het project tracht bij te dragen aan beter onderwijs op vlak van sociale inclusie en de strijd tegen sociale segregatie, discriminatie en pesten. UC Leuven-Limburg is partner in het project en organiseerde aan de start van het academiejaar een trainingsweek (EN) hiervoor in Leuven; onder begeleiding van dr. Melanie van Oort-Hall, lector en onderzoeker aan UCLL.

Alle onderwijsmethodes en trainingssessies die aan bod kwamen, zijn ook gratis beschikbaar via het e-learning-platform (EN) van het project. Inloggen doe je met 'fp2p' als gebruikersnaam en 'inclusion' als wachtwoord om allerlei traningsmethodes te ontdekken en aan te leren die je zullen helpen socciale inclusie te verzekeren en te strijden tegen pesten, discriminatie en segregatie.

Regionale zender ROB maakte een reportage over de trainingsweek, die je op de Facebook-pagina van het project kan bekijken.

Meer info : http://frompeertopeer.eu/project/