Meisjes slaan meisje in elkaar

Meisjes zijn alleen maar aardig en lief???? Het incident speelde zich woensdag af in Willebroek. Omstanders filmden de vechtpartij en plaatsten het nadien op het internet. Daarop is te zien hoe het slachtoffer tegen de muur wordt geduwd, bij de keel wordt gegrepen en ook verscheidene stampen kreeg incasseren. Het slachtoffer raakte lichtgewond en moest niet naar het ziekenhuis. 

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek bevestigt de feiten. De politie kon op basis van een persoonsbeschrijving twee verdachten identificeren. Die zijn ondertussen opgepakt en ter beschikking gesteld van het jeugdparket.

Wat de aanleiding voor het incident was, is niet duidelijk. Op basis van het filmpje lijkt de ruzie over iets banaal als een fiets gegaan te zijn, maar dat moet volgens de politie nog blijken uit verder onderzoek.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat zulke schokkende pestvideo’s opduiken. In februari dit jaar ging een video de ronde via Facebook, waarop te zien was hoe een 12-jarig meisje aan een tramhalte in Deurne enkele rake tikken kreeg van een 13-jarige meisje uit dezelfde school. De agressieve tiener werd nadien geschorst van school en de video werd op vraag van het parket van Facebook gehaald.

In 2012 was er dan weer ophef over een pestfilmpje dat werd opgenomen aan het station van Roeselare. Daarin was te zien hoe de 13-jarige licht autistische Kayleigh hardhandig werd aangepakt door de 15-jarige Kacey, een meisje van dezelfde school. Kacey werd later veroordeeld tot 20 uur sociale vaardigheidstraining.

Bron : 02/07/2015 http://www.nieuwsblad.be/cnt/