Vrouwen denken dat ze ongestoord naakt kunnen zonnebaden totdat een drone voorbijvliegt

Een groep jonge vrouwen heeft een klacht neergelegd bij de politie van Mallorca wegens schending van de privacy. Toen ze in hun blootje wilden zonnebaden op een privéjacht aan de kust van S’Arenal Portocolom, een strand in het zuidoosten van de Balearen, werd hun rust immers ruw verstoord door een drone.

Waar komt dat vreemde gezoem toch vandaan? Dat moeten de vrouwen op het Spaanse eiland gedacht hebben, terwijl ze afgelopen zaterdag poedelnaakt op een jacht aan het zonnen waren. Toen ze opkeken bleek dat er een drone rond hun schip cirkelde. Het was pas toen ze een rood lichtje zagen branden dat ze beseften dat ze gefilmd werden.

“Stop daarmee”

Ze ontdekten dat de drone daar niet per ongeluk was, maar dat er een groep mannen het toestel bestuurde van op een boot die ongeveer twintig meter verder weg lag in de rustige baai. Toen ze hen daarover gingen aanspreken, ontstond er een hevige discussie. De mannen bekeken voor hun ogen lachend de beelden, terwijl de vrouwen meermaals vroegen om de drone weg te halen en de beelden te verwijderen.

De heren stopten pas met filmen toen één van de vrouwen zelf het gebeuren begon op te nemen met hun gsm. Toen ze terug op het strand waren zouden de mannen de vrouwen naar verluidt hebben aangeboden om hen te vergoeden “voor de last”. Ze zouden hen zelf uiteten gevraagd hebben, zo zegt de lokale krant El Diario de Mallorca.

Privacy, voyeurisme en vergunning

Maar de vrouwen konden er niet meer mee lachen. Zij hebben bij de politie een klacht neergelegd ten opzichte van de mannen wegens schending van de privacy en voyeurisme. De agenten bekijken daarnaast ook of de mannen wel een vergunning hadden om daar met de drone te vliegen.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170613_02923335?_section=61944748&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=pm&&adh_i=998ec3c6e40785c594e9e287ac50b3c4&imai=0be4d5f5-d2dd-48d0-ae5f-14fa211d7773&M_BT=757004218663