Jongen (13) schrijft hartverscheurende afscheidsbrief vlak voor zelfmoord: “Ik werd gepest, maar niemand wilde me helpen”

Een jongen van 13 heeft zich afgelopen donderdag van het leven beroofd. De tiener woonde in New York en liet een afscheidsbrief achter. Daaruit bleek dat Danny gepest werd.De Amerikaanse Danny Fitzpatrick werd gepest op school. Nochtans had hij aanvankelijk veel vrienden. “Ik had veel vrienden, goede punten, ik had een goed leven”, zo zegt Danny in de brief. Maar uiteindelijk werd dat een nachtmerrie. Danny verhuisde namelijk, maar toen hij weer terugkeerde, was alles anders. “Mijn vrienden waren veranderd. Ze wilden zelfs niet meer met mij praten. Uiteindelijk begonnen ze me te pesten. Ze hebben me zo vaak gepest tot ik met hen begon te vechten.”

Toen Danny daardoor ernstig gewond was geraakt aan zijn pink, wilden de leerkrachten van de school, de Holy Angels Catholic School, hem niet helpen. “Ze deden niets”, zo zegt Danny in de Danny zelfmoord na pestenbrief die de familie van Danny op Facebook deelde.

Een vriend van de familie bevestigt dat nu. “De leerkrachten deden niet genoeg om hem te helpen”, zo zegt hij op Facebook. “Danny had pijn en deed wanhopig pogingen om hulp in te roepen.”

Tevergeefs. “Ik heb het opgegeven”, zegt Danny nog in zijn afscheidsbrief. “Ik heb gesmeekt en gesmeekt. Ik wilde weg, da’s al wat ik wilde”, zo eindigt de brief.

Maandag wordt Danny begraven. Tegelijk plannen ze ook een crowdfundingom geld in te zamelen voor een herdenkingsmoment om de bewustwording rond de gevolgen van pesten te vergroten.

Bron : http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160814_02424413