Jeugdboek over cyberpesten Misleid

Beklemmend realistische jeugdthriller over de gevaren op internet Anja Vereijken. Volgende verhaal. Ze zag zichzelf sexy in de camera kijken. Een verleidelijke lach. Ze stond met haar bovenlichaam op de foto. Voor zover ze kon zien was ze naakt. De grote borsten op de foto waren niet de hare. De foto was goed bewerkt en het leek echt. Ze las het zinnetje: ‘Web Queen Julia: uw wil is wet’. Tot haar grote schrik stond daaronder haar mobiele nummer.Voorfront Boek Misleid
Anna is smoorverliefd op Fabio.

Maar wanneer blijkt dat Fabio méér wil dan zoenen, begint Anna te twijfelen. Dan komt zij Julia tegen. Anna heeft het contact met Julia verbroken toen bleek dat Julia haar op internet pestte en een haatprofiel plaatste. Nu heeft Julia zelf een groot probleem: via een modellenbureau zijn Julia’s foto’s op internet beland en nu wordt zij gebeld door vreemde mannen.

Anna staat voor een gruwelijk dilemma. Van Fabio moet ze Julia laten stikken. Verdient Julia het eigenlijk wel dat Anna haar helpt? Kinderen en jongeren hebben vaak ‘onbekende vrienden’. Door de persoonlijke gegevens die op internet te vinden zijn, komen vreemden gemakkelijk in contact met jongeren. Helaas wordt er misbruik gemaakt van de naïviteit van kinderen, die nog niet stil staan bij de gevolgen van hun handelen.

Als ouder en leerkracht dien je daarom met kinderen te praten over grenzen. Van zichzelf en van anderen. Met ‘Misleid’ wil de auteur jonge lezers laten zien dat internet een belangrijk en onmisbaar medium is, maar dat de hele wereld meekijkt.

Over de auteur
Anja Vereijken schreef al een musical op haar achtste. Schrijven is nog steeds haar grootste passie. Er zijn al twee succesvolle jeugdthrillers van haar verschenen. Neem vooral ook een kijkje op haar website www.anjavereijken.nl