Faroek toont vreselijke gevolgen van cyberpesten

In het onderzoeksmagazine Faroek op VTM kregen we op  woensdag 20 januari 2016 de vreselijke gevolgen van cyberpesten te zien. Een Canadese tiener ondernam een zelfmoordpoging na aanhoudende pesterijen en seksueel misbruik. Zelfs na haar overlijden stopten de pesters niet.

We krijgen het verhaal te zien van Rehtaeh Parson, een Canadese tiener die het slachtoffer werd van seksueel misbruik en cyberpesten. Het liep zo hard uit de hand dat zelfs de politie de pesterijen niet kon stoppen en een hackerscollectief zich moest moeien.

Het verhaal begon vier jaar geleden, toen Parson 15 jaar was. Ze werd seksueel misbruikt door enkele jongens en een van de daders plaatste een naaktfoto van haar online. Een vriendin getuigt: “"Terwijl ze eigenlijk het slachtoffer was van verkrachting, kreeg ze scheldnamen als hoer en slet toegeworpen". Na de feiten raakte Rehtaeh in een depressie en ondernam ze een zelfmoordpoging, waaraan ze enkele weken later ook overleed. Maar, zelfs dan hielden de pesterijen niet op en de meest vreselijke verhalen deden de ronde op sociale media. Het hackerscollectief Anonymous greep in en plaatste de namen van de pesters online.

Bron: GVA.be