Brandy (18) is haar pesters zo beu dat ze zelfmoord pleegt... voor de ogen van haar ouders

Brandy Vela (18), een tiener uit de Amerikaanse staat Texas, was het beu om aanhoudelijk gepest te worden. Zo beu, dat ze besloot er een eind aan te maken: ze richtte een wapen op haar hart en stapte uit het leven. Voor de ogen van haar familie, die nog smeekte om van gedachten te veranderen.
“Ze was altijd al gepest om haar gewicht,” legt haar zus Jacky uit, “maar toen begon ook het cyberpesten. Mensen uit haar omgeving maakten valse Facebookprofielen aan en zeiden de meest gemene zaken zoals ‘Waarom ben je hier eigenlijk nog?’. Ze noemden haar vet en lelijk. En ze was zo mooi, echt. Ze had prachtige ogen. Het enige wat die pesters konden vinden was haar gewicht.”  Mensen maakten bijvoorbeeld ook accounts van haar op datingwebsites, waar ze zeiden dat ze beschikbaar was voor seks.

Uiteindelijk veranderde Brandy van gsm-nummer en diende ze klacht in bij de politie, maar die vertelde haar dat ze niets konden doen. “Ze konden niets doen omdat de pesters een app gebruikten die niet traceerbaar was. Dus ze konden pas ingrepen als ze echt iets zagen gebeuren, iets als een gevecht of zo.”
Brandy (18) was haar pesters zo beu dat ze zelfmoord pleegde met een pistool... voor de ogen van haar ouders

Jacky vertelt dat ze doorhad dat er echt iets mis was, toen ze een sms kreeg van haar zus. “I hou zo veel van jullie, onthoud dat, en sorry voor alles.” Ze belde meteen haar ouders en grootouders en iedereen haastte zich naar huis, omdat ze allen het ergste vreesden. Thuis troffen ze Brandy aan in haar kamer, met een pistool in haar hand. De familie smeekte nog om de trekker niet over te halen, maar Brandy’s besluit stond vast.

Op zoek naar de daders

Op Brandy’s school wordt verslagen gereageerd op de plotse zelfmoord van de studente. “Brandy was een geliefd en vriendelijk meisje. De andere leerlingen hielden van haar”, schrijft de woordvoerster van haar school in een mail naar CNN.

De politie heeft al een gesprek gehad met de familie en gaat nu de mogelijke pesters contacteren. Er kwamen ook al heel wat tips binnen, die ook zullen onderzocht worden. “Vandaag groeien jongvolwassenen op met technologie en hebben ze er 24/24 toegang toe. Ze gebruiken het vaak om zaken te zeggen die ze nooit recht in het gezicht zouden durven zeggen”, voegt een sheriff nog toe.

Prachtige ogen

Brandy werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd, maar alle hulp kwam te laat. Nadat ze officieel dood was verklaard, schonk haar familie haar organen, waaronder haar mooie ogen, weg voor donatie.
“We hopen dat we ooit de persoon mogen ontmoeten die haar ogen kreeg” besluit Jacky. “Ik ga haar zo hard missen.”

Om het leed te verzachten plakten vrienden post-its in haar slaapkamer met teksten, waaronder 'je zult altijd in mijn hart aanwezig zijn' en 'je zult nooit vergeten worden'.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161203_02606195

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3019244/2016/12/02/Moegetergd-meisje-stapt-uit-het-leven-politie-onderzoekt-rol-van-pesters.dhtml